Dýňovo- kuřecí kari
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší dýně Hokkaido
- 400 g kuřecích prsou
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce thajské curry pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 konzerva kokosového mléka - 185 ml
- limetková šťáva z jedné limetky
- 2 lžičky hnědého cukru
- 2 lžíce oleje
Postup Dýňovo- kuřecí kari
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kostky a vložíme do hrnce s vařící vodou.
Vaříme na skus, cca8-10 minut. Zcedíme a dáme stranou.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přídáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dozlatova.
Poté maso vybereme děrovanou naběračkou a do pánve dáme jemně pokrájenou šalotku a necháme zesklovatět.
Vložíme k ní plátky česneku, které mírně opečeme společně se šalotkou, přidáme rybí omáčku, curry pastu, limetkovou šťávu, cukr, přilijeme kokosové mléko a vše přivedeme k varu.
Vrátíme do pánve opečené maso, připravenou dýni a vše společně krátce povaříme na mírném ohni.
Servírujeme s rýží.