Dýňové noky s baby špenátem a mozarellou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Dýňové noky:
0/5 máslové dýně
olivový olej na pokapání
1 hrnek špaldové chlebové mouky
špetka soli
Baby špenát:
125 g baby špenátu
1 menší cibule
4 čajové lžičky kokosového oleje
1 čajová lžička pesta z medvědího česneku
3/4 hrnku vody
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dýňové noky

  2. Rozpálíme si troubu na 200°.

  3. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut).

  4. Chvilku před koncem dopečení si dáme na sporák vařit vodu, aby se vařila, jakmile se noky dokončí.

  5. Upečenou dýni rozmixujeme na pyré a postupně přidáváme mouku. Opravdu pomalu a postupně, protože se může stát, že nevypotřebujete přímo celý hrnek mouky, ale může vám troška zůstat.

  6. Vypracujeme pružné a tvárné těsto a rozválíme ho na dlouhého hada, kterého nakrájíme na kousky (měla jsem 27 kousků).

  7. Z kousků vytvarujeme kuličky a klepneme je paličkou na maso (můžete mačkat i vidličkou). Vložíme je do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou (přibližně 7-8 minut).

  8. Baby špenát

  9. Nasekáme na drobno cibulku. Připravíme na sporák menší hrnec, ve kterém rozpustíme kokosový olej a cibulku na něm zpěníme.

  10. Baby špenát spaříme horkou vodou, nasekáme nahrubo (můžeme odkrojit stonky) a vložíme do hrnce.

  11. Přidáme pesto z medvědího česneku a chvilku na oleji orestujeme.

  12. Pak zalijeme 3/4 hrnkem vody a necháme dusit do měkka (zhruba 20 minut).

  13. Při podávání ozdobíme nastrouhanou mozzarellou. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!