Dýňové noky s baby špenátem a mozarellou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Dýňové noky:
- 0/5 máslové dýně
- olivový olej na pokapání
- 1 hrnek špaldové chlebové mouky
- špetka soli
- Baby špenát:
- 125 g baby špenátu
- 1 menší cibule
- 4 čajové lžičky kokosového oleje
- 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku
- 3/4 hrnku vody
- špetka soli
Postup Dýňové noky s baby špenátem a mozarellou
Postup přípravy receptu
-
Dýňové noky
Rozpálíme si troubu na 200°.
Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut).
Chvilku před koncem dopečení si dáme na sporák vařit vodu, aby se vařila, jakmile se noky dokončí.
Upečenou dýni rozmixujeme na pyré a postupně přidáváme mouku. Opravdu pomalu a postupně, protože se může stát, že nevypotřebujete přímo celý hrnek mouky, ale může vám troška zůstat.
Vypracujeme pružné a tvárné těsto a rozválíme ho na dlouhého hada, kterého nakrájíme na kousky (měla jsem 27 kousků).
Z kousků vytvarujeme kuličky a klepneme je paličkou na maso (můžete mačkat i vidličkou). Vložíme je do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou (přibližně 7-8 minut).
Baby špenát
Nasekáme na drobno cibulku. Připravíme na sporák menší hrnec, ve kterém rozpustíme kokosový olej a cibulku na něm zpěníme.
Baby špenát spaříme horkou vodou, nasekáme nahrubo (můžeme odkrojit stonky) a vložíme do hrnce.
Přidáme pesto z medvědího česneku a chvilku na oleji orestujeme.
Pak zalijeme 3/4 hrnkem vody a necháme dusit do měkka (zhruba 20 minut).
Při podávání ozdobíme nastrouhanou mozzarellou. Dobrou chuť!