Dvoubarevná majonézová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 260 g majonézy
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g krystalového cukru
- 325 ml mléka
- 100 g hrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citrónová kůra
- 1 - 2 lžíce kakaa
Postup Dvoubarevná majonézová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme majonézu a přidáme cukr. Zamícháme a mezitím si vymažeme a vysypeme formu na bábovku. Smícháme uvedené množství polohrubé a hrubé mouky, citrónovou kůru, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dále si smícháme mléko (25 ml) s kakaem.
Do majonézového základu postupně přidáváme mléko a mouku. Polovinu těsta obarvíme kakaem smíchaným s mlékem. Světlé a tmavé těsto (je hustější) střídavě dáváme do formy a vložíme do předehřáté trouby.
Bábovku pečeme na 170°C asi 45 minut. Po upečení necháme bábovku chvíli zchladnout a potom vyklopíme.