Dvoubarevná dýňová bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

200-300 g strouhaná dýně
150 g práškový cukr
200 ml oleje nebo rozpuštěný tuk
300 g polohrubá mouka
3 vejce
balíček vanilkového cukru
balíček prášku do pečiva
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce umícháme spolu s práškovým cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem (olejem). Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou dýni, mouku a prášek do pečiva.

  2. Umíchané těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme kakao a střídavě vlejeme do bábovkové formy.

  3. Vložíme do trouby a pečeme při 180° asi 45 minut.

  4. Upečenou bábovku pocukrujeme práškovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!