Dušené vepřové na paprice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kotlety nebo kýty
- 1 cibule
- 2 PL hořčice plnotučné
- 2 PL sladké mleté papriky
- 1 KL černého mletého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 kostka gulášové šťávy
- troška citronové šťávy
- 2 PL šípkového džemu
- 2 PL grilovacího koření
- sůl
- smetana ke šlehání 33% (možno použít i 12%)
- hladká mouka na zahuštění
Postup Dušené vepřové na paprice
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na troše oleje dozlatova.
Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením. Vložíme na zezlátlou cibulku. Necháme zatáhnout.
Až se maso zatáhne, přidáme hořčici, přidáme kuličky nového koření a zasypeme paprikou. Poté podlijeme gulášovou šťávou, kterou jsme předtím dobře rozmíchali v hrnku horké vody. Případně podlijeme ještě zbytkem horké vody. Dusíme maso doměkka.
Až je maso měkké, do šťávy přidám trochu citronové šťávy, džem a dobře rozmíchám. Smetanu v nádobce dobře rozmíchám s cca 1-2 PL hladké mouky a vliji do šťávy - zjemní a zároveň zahustí. Chvíli provaříme. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.