Dušená zelenina v pomerančové šťávě
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 pomeranč
- 1 velká mrkev
- 1 středně velká cibule
- 1 řapík celeru
- 1 lžíce nahrubo nastrouhaného kořene zázvoru
- 8 cm dlouhá zelená část pórku
- 1 cm silný plátek másla
- špetka soli
- mletý pepř (můžeme vynechat)
- podle potřeby pár kapek citronové šťávy
- lístky celeru na ozdobu
Postup Dušená zelenina v pomerančové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč pořádně opláchneme, rozřízneme na polovinu a vymačkáme šťávu.
Mrkev,řapík a kořen zázvoru nastrouháme na hrubých slzičkách. Pórek nakrájíme podle jeho síly buď na tenká kolečka, nebo půlměsíčky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.
Do kastrůlku na rozehřáté máslo dáme na 2minuty orestovat cibuli a pórek. Přidáme mrkev, řapík a zázvor a znovu restujeme 2minuty. Osolíme, zalijeme šťávou z pomeranče, přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut.
Podle potřeby dochutíme a necháme alespoň hodinu spojit chutě. Můžeme podávat jako teplou přílohu k minutkovému masu, nebo vychlazené jako salát.