Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové kýty
- 1 balíček šunkové pěny
- 100-150 g tvrdého sýru
- 50-100 g anglické slaniny vcelku
- 2 cibule
- pórek na celou šířku roládového plátu
- 1 lahůdkovou cibulku
- 1 masox (nemusí být)
- zázvor
- petrželka
- hladká mouka na zahuštění
- 1 paprika
- sádlo na opečení rolády
- sůl
Postup Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného sýra.
Do středu naplníme petrželkou, pórek nařízneme na poloviny mezi ně dáme lahůdkovou cibulku řízlou napůl, navrch větší kus anglické slaniny.
Zarolujeme a buď ovážeme nití, nebo použijeme kovové jehly. Na sádle si osmažíme cibulku nadrobno, necháme jí mírně osmažit, dáme na ní roládu a opečeme jí ze všech stran, mírně zalijeme a necháme dusit.
Asi po půl hodině dáme k roládě papriku, nakrájenou na malé kousky, přidáme masox, dolijeme vodu a dusíme dál, až jsou suroviny měké.
Nakonec dáme do trochu vody mouku, rozšleháme a zalijeme vývar, promícháme, dosolíme (můžeme si roládu na zahušťování vyndat). Necháme chvíli povařit a roládu nakrájíme.