Dušená vepřová plec na majoránce a sušených rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vykostěné vepřové plece
- červená uzené paprika podle každého
- špetka cayenského pepře
- 2 cibule
- olej
- 3-4 pokrájená sušená rajčata
- sůl
- majoránka dle chuti
- hladká mouka na zahuštění
- vývar
Postup Dušená vepřová plec na majoránce a sušených rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme, posypeme uzenou paprikou, špetkou cayenského pepře, osolíme a opepříme.
Přidáme nakrájená sušená rajčata a sušenou majoránku, promícháme. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Nakonec přidáme mouku rozmíchanou s vodou a dál necháme probublat cca 12 minut. Podáváme s těstovinami.