Dušená mrkev se sojovým masem - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- - 1 balení sojových kostek nebo nudliček
- - 4 mrkve
- - rostlinné máslo nebo olej
- - 1 cibule
- - brambory
- - hladká mouka
- - 2 kostky zeleninového bujónu
- - koření:
- - kari
- - mletý kmín (cca půl lžičky)
- - sůl
- - pepř
Postup Dušená mrkev se sojovým masem - vegan
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit 1,5 litru vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 8 minut, jelikož je budeme ještě později vařit.
Kostky po uvaření necháme v hrnci i s vývarem.
V jiném hrnci si na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkvev. Orestujeme, posypeme mletým kmínem a přilijeme vývar včetně sojových kostek. Můžeme pro hezčí barvu přidat trochu kari koření.
Vaříme, dokud není mrkev měkká.
Nakonec si rozmícháme mouku s vodou a přiléváme do požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme vařené brambory. My si je na talíři ještě rozmačkáme:-).