Dušená mrkev se sojovým masem - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

- 1 balení sojových kostek nebo nudliček
- 4 mrkve
- rostlinné máslo nebo olej
- 1 cibule
- brambory
- hladká mouka
- 2 kostky zeleninového bujónu
- koření:
- kari
- mletý kmín (cca půl lžičky)
- sůl
- pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit 1,5 litru vody, dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sojových kostek do vody a vaříme cca 8 minut, jelikož je budeme ještě později vařit.

  2. Kostky po uvaření necháme v hrnci i s vývarem.

  3. V jiném hrnci si na másle nebo oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkvev. Orestujeme, posypeme mletým kmínem a přilijeme vývar včetně sojových kostek. Můžeme pro hezčí barvu přidat trochu kari koření.

  4. Vaříme, dokud není mrkev měkká.

  5. Nakonec si rozmícháme mouku s vodou a přiléváme do požadované hustoty.

  6. Dochutíme solí a pepřem. Jako přílohu podáváme vařené brambory. My si je na talíři ještě rozmačkáme:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!