Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g drůbežích jater
2 malé cibule
3 lodyhy rebarbory
1 jablko
2 dl mléka (hrnek)
1 PL másla
sůl
pepř bílý
majoránka
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistím, operu (pod vodovodním kohoutkem), zaliji 3 polévkovými lžícemi mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky.

  2. Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, lehce posolím, přidám jatýrka, popráším moukou. Až se mouka začne přichytávat, zaliji mlékem. Podusím, až změknou.

  3. Na druhé pánvi roztopím kousek másla, přihodím jablko a rebarboru. Držím na pánvi, až mi jablka zrumění a rebarbora je tak napůl tvrdá – napůl měkká, prostě na skus. Přidám k játrům. Dokořením a přizdobím majoránkou, nejlépe čerstvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!