Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g drůbežích jater
- 2 malé cibule
- 3 lodyhy rebarbory
- 1 jablko
- 2 dl mléka (hrnek)
- 1 PL másla
- sůl
- pepř bílý
- majoránka
- mouka
Postup Dušená játra s rebarborou Duszona wątróbka z rabarbarem
Postup přípravy receptu
-
Játra očistím, operu (pod vodovodním kohoutkem), zaliji 3 polévkovými lžícemi mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky.
Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, lehce posolím, přidám jatýrka, popráším moukou. Až se mouka začne přichytávat, zaliji mlékem. Podusím, až změknou.
Na druhé pánvi roztopím kousek másla, přihodím jablko a rebarboru. Držím na pánvi, až mi jablka zrumění a rebarbora je tak napůl tvrdá – napůl měkká, prostě na skus. Přidám k játrům. Dokořením a přizdobím majoránkou, nejlépe čerstvou.