Držovická klasika

Recepty, Minutky

Suroviny

5 nožiček drůběžích párků
400 g bezvaječných těstovin
100 g jemného kečupu
100 g ostrého kečupu
5 g chilli omáčky
olivový olej
sušený česnek
sladká paprika
pálivá paprika
čtyřbarevný pepř
bazalka
oregáno
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalejeme vodu a tuto přivedeme k varu, přičemž v momentě varu přidáme špetku soli a 400 gramů bezvaječných těstovin. Vaříme cca 8-9 minut. Čas od času promícháme.

  2. V mezičase již loupeme drůběží párky z kůže a krájíme je na kolečka. Kolečka párků převedeme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. A smažíme.

  3. Jakmile předmětné párky na pánvi začnou dostávat barvu, přidáme pepř, sladkou a pálivou papriku v prášku. Současně si připravíme i česněk v prášku, který při další vhodné příležitosti zamícháme do uvedené potravy. Pak ještě přidáme oregáno a bazalku na ovonění.

  4. Nakonec směs pokapeme chilli omáčkou a zalijeme 100 gramy jemného a 100 gramy ostrého kečupu. Výslednou omáčku zamícháme, přičemž touto polejeme již předchystané uvařené těstoviny. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!