Drůbeží sekaná s bylinkami a sušenými rajčátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého drůbežího masa
2 větší cibule
1 a půl PL domácí strouhanky
1 vejce
4 stroužky česneku
sušená drcená rajčata
zelené olivy (okapané a nasekané)
sůl, pepř
1 cibule do pekáčku
vývar nebo voda
libeček
petrželka
(jarní cibulka)
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s vejcem, pokrájenou cibulí, nadrcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme. Můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku.

  2. Uděláme jednu větší šišku, kterou vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryjeme na cca 20 minut alobalem. Po této době pečeme odkryté. Na konci pečení přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli a dál pečeme dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!