Drůbeží paštika se šmakounem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

180 g drůbeží játra
150 g šmakouna s přírodním aroma
30 g másla
100 ml smetana 33%
2 lžíce oliv. oleje
5 stroužků česneku
1 menší cibule
rozmarýn
majoránka
pepř
sůl
Na zkaramelizovanou cibuli:
2 červené cibule
1-2 KL třtinového cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Olej a máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky. Přidáme nakrájená játra, orestujeme a přidáme nastrouhaný šmakoun, koření a znovu orestujeme. Zalijeme cca 150 ml vody a dusíme doměkka. Když se voda odpaří, osolíme a zalijeme smetanou. Necháme odpařit za občasného promíchání. Hotovou směs rozmixujeme a dáme do mističek vychladit.

  2. Výborné podávat s karamelizovanou cibulí, cibuli na kolečka nechat změknout na směsi oleje a másla, přidat lžičku tř. cukru a za stálého míchání nechat zkaramelizovat. Na závěr osolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!