Dršťky v sýrovém těstíčku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g uvařených drštěk
3 prolisované stroužky česneku
mletý pepř
sůl
Těstíčko:
100 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
2 vejce
3 lžíce mléka
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce granulovaného česneku
olej na smažení
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti. Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.

  2. Z uvedených surovin v míse umícháme těstíčko, které by mělo mít hustotu jako na kapání do polévky. Podle potřeby dochutíme solí, obalíme v něm dršťky, které ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme cca 4minuty z každé strany. Po osmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  3. Můžeme podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší. Ale také je to velice dobrá chuťovka jen tak s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!