Dršťky v sýrovém těstíčku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 300 g uvařených drštěk
- 3 prolisované stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- Těstíčko:
- 100 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce granulovaného česneku
- olej na smažení
- sůl na dochucení
Postup Dršťky v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti. Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
Z uvedených surovin v míse umícháme těstíčko, které by mělo mít hustotu jako na kapání do polévky. Podle potřeby dochutíme solí, obalíme v něm dršťky, které ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme cca 4minuty z každé strany. Po osmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Můžeme podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší. Ale také je to velice dobrá chuťovka jen tak s čerstvou zeleninou.