Drožďová pomazánka s medvědím česnekem
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 kostky droždí
- 1/2 cibule
- 2 hrsti medvědího česneku
- 3 vejce
- sůl
- drcený kmín
- mletý černý pepř
- 1/2 lžičky moučkového cukru
- lžíce másla (nebo margarínu) na zjemnění
- 2 lžíce sádla či oleje na smažení
Postup Drožďová pomazánka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na menší pánvi si rozpálíme tuk a najemno nakrájíme cibulku.
Mezi tím, co ji smažíme do sklovata nakrájíme nahrubo i medvědí česnek a s trochou cukru a drceného kmínu ještě zasmahneme. Stačí chvilička, aby česnek neztratil barvu. Od oka mírně osolíme a opepříme. Do pánve nyní nadrobíme kvasnice a dobře mícháme až se ztratí hrudky a směs začne probublávat.
Odstavíme z plotny a přidáme vajíčka. Vše opět vrátíme na plotnu a neustále mícháme až do zhoustnutí. Je důležité ohřívat jen do mírného zhoustnutí (aby z pomazánky nebyla vajíčková míchanice=D).
Chladnoucí pomazánku zjemníme trochou másla či margarínu-taky tím dosáhneme jemnější konzistence. (Pokud se vám stane jako mě, že ji odstavíte později a je hodně hustá přidejte po lžících mléka).
Teď stačí ochutnat a dochutit solí a pepřem, jak má kdo rád. Pomazánku mažeme nejlépe na čerstvý chléb. My zásadně ještě teplou, protože mě tak víc chutná a příteli zase natolik voní, takže nevydrží do vychladnutí čekat.