Drožďová pomazánka s medvědím česnekem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 kostky droždí
1/2 cibule
2 hrsti medvědího česneku
3 vejce
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
1/2 lžičky moučkového cukru
lžíce másla (nebo margarínu) na zjemnění
2 lžíce sádla či oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na menší pánvi si rozpálíme tuk a najemno nakrájíme cibulku.

  2. Mezi tím, co ji smažíme do sklovata nakrájíme nahrubo i medvědí česnek a s trochou cukru a drceného kmínu ještě zasmahneme. Stačí chvilička, aby česnek neztratil barvu. Od oka mírně osolíme a opepříme. Do pánve nyní nadrobíme kvasnice a dobře mícháme až se ztratí hrudky a směs začne probublávat.

  3. Odstavíme z plotny a přidáme vajíčka. Vše opět vrátíme na plotnu a neustále mícháme až do zhoustnutí. Je důležité ohřívat jen do mírného zhoustnutí (aby z pomazánky nebyla vajíčková míchanice=D).

  4. Chladnoucí pomazánku zjemníme trochou másla či margarínu-taky tím dosáhneme jemnější konzistence. (Pokud se vám stane jako mě, že ji odstavíte později a je hodně hustá přidejte po lžících mléka).

  5. Teď stačí ochutnat a dochutit solí a pepřem, jak má kdo rád. Pomazánku mažeme nejlépe na čerstvý chléb. My zásadně ještě teplou, protože mě tak víc chutná a příteli zase natolik voní, takže nevydrží do vychladnutí čekat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!