Drobenkový koláč s broskvemi a ovocným pudinkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Drobenka:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 125 g Hery
- 2 žloutky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- Náplň:
- 1 plechovka broskví
- 1 vanička tvarohu
- 1 vejce
- 1 vanilkový pudink
- Tuk na vymazání pekáče
- kokos nebo rozdrcené piškoty na vysypání pekáče
Postup Drobenkový koláč s broskvemi a ovocným pudinkem
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin uděláme drobenku,kterou namačkáme na vymazaný a vysypaný pekáč.Tvaroh utřeme s vejcem a cukrem, navrstvíme na drobenku, poklademe nakrájenými broskvemi a dáme péct.
Pečeme na 180°C asi půl hodiny. Ze slité šťávy kompotu uvaříme puding, který nalijeme na ještě teplý koláč a necháme ztuhnout.