Drobenkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 kostky másla (125g)
1 vanilkový cukr
2 vejce
necelý hrnek mléka
1 prášek do pečiva
ovoce: (kompotované nebo čerstvé)
rybíz
meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, mouky, másla a vanilkového cukru zpracujeme drobenku. Z ní odebereme 1 hrnek a dáme stranou. Do zbytku drobenky přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva.

  2. Zamícháme a nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a nahoru rozdělíme zbytek drobenky, kterou jsme dali bokem.

  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!