Dort srdce ovocné

Recepty, Dorty

Suroviny

Upečeme korpus mám ho zde:
mramorový korpus se šlehačkou dole v poznámce
Marmeláda
dvě šlehačky
2x ztužovač
malé broskve
cukrářské želé čiré v sáčku
potravinářská barva oranžová
cukrářské zdobení(stříbrné kuličky)
barevná cukrová rýže(sypání)

Postup přípravy receptu

  1. Korpus nalijeme do srdcové formy a upečeme. Necháme vystydnout. Srdce 2x rozřízneme, spodek promažeme marmeládou, přiložíme další korpus a ten promažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Nepotřebujeme celou šlehačku, jen část.

  2. Když máme srdce krásně namazané, vezmeme si nůž a asi 1,5 cm od okraje pomalu nožem nakreslíme tvar srdce, ale ne moc hluboko. Pak si vezmeme lžičku a vydlabáváme korpus, abychom do toho mohli dát nakrájené broskve. Množství dáme tolik, abychom byli nastejno s okrajem, který jsme tam nechali.

  3. Podle návodu si připravíme cukrářské želé a broskve tím zalijeme. Lijeme pomalu lžící, až budeme mít celé srdce zalité a broskve schované. Dáme vychladit do lednice.

  4. Do cukrářského sáčku se zdobící špičkou dáme šlehačku, která nám zbyla a srdce ozdobíme po straně, jak kdo chce. Na závěr zdobíme vršek, šlehačkou podle fantazie. Dělala jsem bobečky, tak velké, abych zakryla těch 1,5 cm od okraje, které jsme tam nechali.

  5. Ještě můžeme trochu šlehačky obarvit oranžovou potravinářskou barvou a opět zdobíme podle fantazie. Na každý bobeček dáme cukrářskou stříbrnou kuličku a na obarvené bobečky barevné sypání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!