Dort Spongebob I

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
15 vajec
polohrubá mouka
cukr krystal
15 lžic horké vody
prášek do pečiva
špetka soli
Krém:
0,45 l mléka
hladká mouka asi 30 dkg
cukr moučka
přiměřeně rumu
van. cukr
5 kostek másla
špetka soli
Mandlová hmota:
60 dkg sušeného mléka
asi 40 dkg medu
60 dkg cukru moučka
mandlové aroma asi 6 kapek
maličko vody
ztužený tuk (pokud nemáme plnotučné mléko)
barvivo dle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Zvážíme vejce, které potom ušleháme s cukrem a moukou, které budou vážit stejně jako vejce, přidáme špetku soli, prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně vyšlehané vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu nebo formy a upečeme.

  2. Po úplném vychladnutí korpus rozkrojíme na dva nebo tři díly.

  3. Než se nám upekl korpus uvaříme si krém: mléko s hl. moukou uvaříme do husté kaše a vychladíme.

  4. Po vychlazení přidáme všechny další suroviny, vše naházím do robota na klasické sekání a tím nemusím mít strach, z hrudek, pokud nějaká vznikne krásně se to vyhladíkrém si oslaďte podle chuti jak máte rádi.

  5. Rozřezaný korpus promažte marmeládou a krémem, slepte a pomažte dokola.

  6. Mandlová hmota: No a nyní musíme dort potáhnout. Mandlovou hmotu si připravte, až když máte vše připravené. Sice se říká, že ji lze uchovávat, ale čím později sní pracujeme, tím má větší předpoklad, že se nám bude trhat.

  7. Všechny suché suroviny nasypeme na vál a přidáme med, začneme hmotu zpracovávat tak, že si pouze máčíme ruce ve vodě a pokud chceme, aby byla hmota vláčnější, přilejeme asi 5dkg rozpuštěného ztuženého tuku, ale přilévejte opatrně, hmota se po přelití velmi špatně zahušťuje.

  8. Přidáme mandlové aroma a rozdělíme na díly na obarvení.

  9. Nejvíce hmoty obarvíme na žluto, zbytek si necháme bílý na kalhotky a ostatní komponenty, je to jednoduché a pokud budete koukat na obrázek, pochopíte jak potáhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!