Dort Medvídek Pú

Recepty, Dorty

Suroviny

3 korpusy (pláty na plechu o rozměru 38x34cm - 2 kakaové, 1 světlý - viz poznámka)
máslový krém: (nastavovaný pudinkovou kaší)
500 g másla
cukr moučka dle chuti
0,5 l vody
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
kompotované broskve
broskvová marmeláda
falešná marcipánová hmota - viz poznámka
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Na plechu upečeme jednotlivé korpusy, necháme vychladnout.

  2. Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně všleháme vychladlý pudink uvařený ve vodě a mléce.

  3. Tmavá a světlý korpus potřeme marmeládou, krémem, poklademe kousky ovoce, korpusy naskládáme na sebe (tmavý, světlý, tmavý). Zbytkem krému potřeme boky a vršek dortu, necháme vychladit, aby se celé zpevnilo.

  4. Poté potáhneme základní marcipánovou hmotou ve světlé barvě a zdobíme obarvenou hmotou - začišťovací pásek, růžičky, lístky, podklad pod Medvídka Pú a Medvídek Pú.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!