Dort beruška
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- marmeláda
- broskve
- jahody
- 3 šlehačky obarvené - červená a černá
- 6 ztužovačů šlehačky
- oči hejbací
- peprmintové bonbóny (oči)
Postup Dort beruška
Postup přípravy receptu
-
Ještě jsem do korpusu přidala trochu fialové barvy (potravinářská barva). A střídala jsem po částech bílý těsto, kakaové a fialové.
Po upečení necháme vystydnout a korpus rozřízneme, pomažeme marmeládou a různým ovocem. Já dala broskve a jahody. Přiklopíme vrchním korpusem a můžeme začít zdobit.
Ušleháme si postupně jednu šlehačku a dva ztužovače, během šlehání pomalu přidáváme i barvu, já měla tekutou, až vznikne požadovaný odstín. Nechtěla jsem dávat moc té červené, tak je spíš růžová.
A zdobíme cukrářskou špičkou a sáčkem. Na oči jsem použila hejbací oči, na tvář peprmintové bonbóny a na pusu chlupatý drát z galanterie. Tak postupujeme i u ostatních šlehaček. Dáme do lednice vychladit.