Dort 18.narozeniny

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
5 lžic polohrubé mouky
marcipánová modelovací hmota (falešná)
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
banány

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 min. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C.

  2. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe kolečky banánů, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem.

  3. Necháme v lednici ztuhnout, potáhneme základní hmotou a poté ozdobíme marcipánovými číslicemi a růžemi. Číslice jsou na povrchu natřeny černou gelovou barvou a ozdobeny královskou glazurou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!