Domažlické vepřové ragú
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové plece
- 1 polévková lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sladká mletá paprika
- 40 g mraženého hrášku
- 2 sterilované okurky
- 1 vejce natvrdo
- 500 ml vývaru
- 2-3 polévkové lžíce smetany
- sůl
Postup Domažlické vepřové ragú
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na jemno a restujeme na sádle dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme.
Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme ji a polijeme a dolijeme vývarem. Dobře promícháme a povaříme.
Omáčku přecedíme, podle potřeby osolíme, přidáme smetanu ještě krátce povaříme. Přidáme uvařený hrášek a nakrájené okurky a vejce.
Při podávání každou porci přelijeme touto směsí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.