Domažlické vepřové ragú

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
1 polévková lžíce sádla
1 cibule
1 polévková lžíce hladké mouky
sladká mletá paprika
40 g mraženého hrášku
2 sterilované okurky
1 vejce natvrdo
500 ml vývaru
2-3 polévkové lžíce smetany
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na jemno a restujeme na sádle dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme.

  2. Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme ji a polijeme a dolijeme vývarem. Dobře promícháme a povaříme.

  3. Omáčku přecedíme, podle potřeby osolíme, přidáme smetanu ještě krátce povaříme. Přidáme uvařený hrášek a nakrájené okurky a vejce.

  4. Při podávání každou porci přelijeme touto směsí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!