Domácí sušené krekry
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 šálku kešu
- 1/2 šálku mandlí
- 1-2 lžičky rozmarýnu
- 7 lžiček lahůdkového droždí (kořenící směs)
- 2-3 lžíce chia semínek (ve vodě nabobtnalých)
- 1/2 lžičky soli
Postup Domácí sušené krekry
Postup přípravy receptu
-
Kešu a mandle rozmixujeme na jemnou mouku, přidáme do ní rozmarýn, droždí, sůl a promícháme.
Mezitím si připravíme chia semínka. Dvě až tři lžíce semínek zalijeme tak šesti lžícemi vody a počkáme až vsáknou veškerou tekutinu – v průběhu několikrát promícháme. Až jsou chia hotové, přidáme je k suché směsi a vytvarujeme těsto (pokud by bylo moc suché, přidejte vodu).
Těsto rozválíme, nakrájíme na krekry (můžeme i propíchat vidličkou, aby vypadaly věrohodněji a lépe se prosušily) a sušíme v sušičce asi 5 hodin (zkrátka do doby, než budou zcela suché).