Domácí pečená sekaná z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 1 kg mletého masa
(může být i mix vepřového a hovězího, já zvolila bůček a plec)
1 cibule
cca 1 hlavička česneku (záleží, jak je silný)
2 vejce + 1 vejce na potření
trocha strouhanky
majoránka
sůl
pepř
sádlo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Předem namleté maso vložíme do misky. Maso osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce a majoránku a pořádně propracujeme. Dle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby těsto drželo.

  2. Na vál rozprášíme strouhanku, na které vytvarujeme z masa šišky. Mokrýma rukama je pořádně uhladíme, aby se sekaná nerozpadla a nepopraskala. Opatrně vložíme do pekáčku.

  3. Do pekáčku přidáme trochu vody. Můžeme i trochu sádla. A opatrně vložíme šišky. Šišky v pekáčku ještě potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme cca na 180°C - 190° (cca 1,5 hod. - 1 hod. a 45 min.).

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!