Domácí pečená sekaná z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- cca 1 kg mletého masa
- (může být i mix vepřového a hovězího, já zvolila bůček a plec)
- 1 cibule
- cca 1 hlavička česneku (záleží, jak je silný)
- 2 vejce + 1 vejce na potření
- trocha strouhanky
- majoránka
- sůl
- pepř
- sádlo
- voda
Postup Domácí pečená sekaná z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Předem namleté maso vložíme do misky. Maso osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme vejce a majoránku a pořádně propracujeme. Dle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby těsto drželo.
Na vál rozprášíme strouhanku, na které vytvarujeme z masa šišky. Mokrýma rukama je pořádně uhladíme, aby se sekaná nerozpadla a nepopraskala. Opatrně vložíme do pekáčku.
Do pekáčku přidáme trochu vody. Můžeme i trochu sádla. A opatrně vložíme šišky. Šišky v pekáčku ještě potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme cca na 180°C - 190° (cca 1,5 hod. - 1 hod. a 45 min.).
Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami, chlebem.