Domácí paštika z kuřecích jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 cibule (velká)
- 5 stroužků česneku
- 1/8 másla
- 50 g špeku
- 1 velký panák koňaku
- 3 lžíce smetany
- 100 g mandlových lupínků
- 100 g brusinek (sušených, dáme namočit do teplé vody)
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
Postup Domácí paštika z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku.
Přidáme česnek, koření a ještě za stálého míchání restujeme, přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou.
Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme,mělo by to být dost, aby až paštika vystydne měla opravdu dobrou chuť, přidáme smetanu a rozpuštěné máslo a vše rozmixujeme.
Opatrně přimícháme mandle a zcezené brusinky,trošku si jich necháme stranou na ozdobu, přendáme do vhodné mističky, uhladíme a na vrch dáme ještě trochu mandlí a brusinek, snítku rozmarýnu, necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.