Domácí paštika z kuřecích jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 cibule (velká)
5 stroužků česneku
1/8 másla
50 g špeku
1 velký panák koňaku
3 lžíce smetany
100 g mandlových lupínků
100 g brusinek (sušených, dáme namočit do teplé vody)
sůl
pepř
rozmarýn
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Do pánve dáme na kostičky špek a cibuli a necháme zesklovatět, přidáme játra a restujeme, stačí opravdu chvilku.

  2. Přidáme česnek, koření a ještě za stálého míchání restujeme, přilijeme koňak a ještě chvilku doděláváme, než játra změknou.

  3. Játra i výpek přelijeme do nádoby, osolíme a dochutíme,mělo by to být dost, aby až paštika vystydne měla opravdu dobrou chuť, přidáme smetanu a rozpuštěné máslo a vše rozmixujeme.

  4. Opatrně přimícháme mandle a zcezené brusinky,trošku si jich necháme stranou na ozdobu, přendáme do vhodné mističky, uhladíme a na vrch dáme ještě trochu mandlí a brusinek, snítku rozmarýnu, necháme chladit v lednici, nejlépe přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!