Domácí mandlové máslo se skořicí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 200 g neloupané celé mandle
- 3 PL javorového sirupu
- 2 PL oleje
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 špetka soli
Postup Domácí mandlové máslo se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Mandle neloupeme a mírně opražíme na suché pánvi.
Přesypeme je do mixéru - tady je potřeba mít dobrý, takový ten klasický mixér se silným motorkem (nikoliv blender) - a mixujeme.
Mandle se namelou poměrně rychle, ale dlouhou dobu zůstanou sypké, proto je potřeba vytrvat a klidně s přestávkami mixovat + seškrabávat uchycené mandle ze stěn.
Já jsem skořici, sirup a trochu oleje přidala v době, kdy se namleté mandle začaly trochu slepovat - ta trocha oleje urychlí mixování a po chvíli se ze směsi opravdu stane máslo podobné třeba burákovému máslu.
Takto hotové máslo přesuneme do menší skleničky a uchováváme v lednici.
Použít se dá například na palačinky, ovesné i jiné kaše nebo jen tak na lžičku. Dobrou chuť!