Domácí jemná hermelínová pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 Hermelín
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 200 g měkkého salámu (šunkáček nebo jiný salám)
- 1 větší nastrouhaná cibule
- nať z jarní cibulky
- 1 zakysaná smetana
- 1 sáčková majolka
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř podle vlastni chuti
- na zdobení:
- petrželka, pažitka
Postup Domácí jemná hermelínová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny (Hermelín, vejce, salám a cibuli) nahrubo nastrouháme. Cibulku nasekáme. Vše osolíme, opepříme, smícháme se zakysanou smetanou a majolkou. Přidáme dijonskou hořčici.
Promícháme, necháme tak dvě hodiny uležet a podáváme na toustovém tmavém chlebu nebo na nakrájených bagetách. Zdobíme nastrouhaným salámem a pažitkou nebo petrželkou.