Domácí hamburger od Jirky
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
- 4 bulky
- 4 vejce
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 2 znojemské okurky
- ledový salát
- čerstvé bylinky (tymián, bazalka)
- majolka
- BBQ omáčka
- olej
- sůl, pepř
Postup Domácí hamburger od Jirky
Postup přípravy receptu
-
Z vaničky vyjmeme mleté maso, nakrájíme na drobno bazalku, tymián a vmícháme do masa. Vypracujeme a tvarujeme asi 2 cm silné plátky do tvaru hamburgerů a dáme je smažit na rozpálenou pánev na cca 10 minut.
Mezi tím připravíme cibuli, rajčata, okurky na plátky. Bulky se rozříznou vodorovně v půlce. Do pánve přidáme cibuli po 5 minutách, když se připravuje maso.
Zatím bulky dáme rozříznutou stranou na rozehřátou druhou pánev a po prohřátí na ně namažeme majolku. Ledový salát si natrháme podle velikosti bulky, pokládáme na ni a to samé i s rajčetem.
Hotové maso vyndáme z pánve a na 5 minut přikryjeme alobalem, aby ještě chvilku pracovalo. Poté maso dáme na rajče, na něj do hněda upečenou cibulku a pokapeme BBQ omáčkou.
Mezi tím vezmeme horní díl pečené bulky, potřeme ji majonézou a dám navrch hamburgeru. Teď už chybí jen finále, dvě špejle, které se dají na kraj a je HOTOVO a dobrota je na světě, pak je již na každém, co si k němu chce dát jako přílohu, jestli farmářské hranole a nebo coleslaw salát.