Domácí bramborové šišky s houbami a brokolicí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Bramborové těsto:
1 kg brambor vařených ve slupce
120 g hrubé mouky
100 g krupice
1-2 vejce
1 lžička soli
Houbová omáčka:
500 g hub (směs)
2 ks cibule
2 kelímky 30% smetany
2 dcl bílého vína
sůl
pepř
polévkové koření (může být Podravka, houbové koření)
tuk na smažení
pár růžiček brokolice
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Šišky: Vychladlé oloupané brambory nastrouháme, zasypeme moukou, krupicí, osolíme a přidáme vejce.

  2. Rukami vypracujeme těsto, z kterého vyválíme dlouhý váleček. Odkrajujeme 2 cm kousky a tvoříme šišky.

  3. Do hrnce dáme vařit vodu se solí, vhodíme šišky a vaříme cca 8 min. Poté scedíme a můžeme promastit.

  4. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme směs hub a restujeme. Poté přidáme víno, které necháme chvilku provařit s houbovou směsí. Nakonec přidáme smetanu, sůl, pepř a polévkové koření.

  5. V druhé pánvi si opečeme šišky s brokolicí. Přidáme houbovou směs, promícháme a podáváme posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!