Dobré pečené krkovičkové plátky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg krkovice (může být i s kostí)
- 3 cibule (větší)
- 3 stroužky česneku
- 1 pórek (menší)
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička rozmarýnu
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1 lžíce mouky
- vývar
- sůl
Postup Dobré pečené krkovičkové plátky
Postup přípravy receptu
-
Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce.
Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme rozmarýnem, tymiánem a kmínem, zalijeme trochou vody a dáme péct přikryté.
Po půl hodině pekáč vyndáme a posypeme cibulemi, pórkem nakrájenými na měsíčky a česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vývarem (může být masox) a dáme znovu péct stále přikryté.
Po další půlhodině si rozmícháme mouku v malém množství vody a zahustíme šťávu, dosolíme, můžeme přidat vodu, abychom měli šťávy dost a dáme na 15 minut do trouby odkryté, aby se udělala zlatá barva.