Dobré pečené krkovičkové plátky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg krkovice (může být i s kostí)
3 cibule (větší)
3 stroužky česneku
1 pórek (menší)
1 lžička kmínu
1 lžička rozmarýnu
1/2 lžičky tymiánu
1 lžíce mouky
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce.

  2. Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme rozmarýnem, tymiánem a kmínem, zalijeme trochou vody a dáme péct přikryté.

  3. Po půl hodině pekáč vyndáme a posypeme cibulemi, pórkem nakrájenými na měsíčky a česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vývarem (může být masox) a dáme znovu péct stále přikryté.

  4. Po další půlhodině si rozmícháme mouku v malém množství vody a zahustíme šťávu, dosolíme, můžeme přidat vodu, abychom měli šťávy dost a dáme na 15 minut do trouby odkryté, aby se udělala zlatá barva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!