Divočáček na bylinkách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

3/4 kg kančí hřbet
Na marinádu:
4 PL majonézy
4 PL červeného vína
2 PL oleje
dvě plné hrsti čerstvých bylinek
1 KL koření na divočinu
1 KL sušeného česneku
sůl
pepř
3 střední cibule
olej
1 kostka extra bujónu (bez toho glutamátového švajnerajnu)
1 vrchovatá PL hladké mouky
vřelá voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme, ale né jako Bydžovská v komedii, kdy otočila celý pekáč:-))

  2. V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka. Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu.

  3. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 PL mouky a vmícháme do šťávy.

  4. Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany.

  5. Podávala jsem s kuskusem, připraveným dle návodu na krabici. Jen jsem do něj přidala usekanou jarní cibulku a pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!