Divočáček na bylinkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 3/4 kg kančí hřbet
- Na marinádu:
- 4 PL majonézy
- 4 PL červeného vína
- 2 PL oleje
- dvě plné hrsti čerstvých bylinek
- 1 KL koření na divočinu
- 1 KL sušeného česneku
- sůl
- pepř
- 3 střední cibule
- olej
- 1 kostka extra bujónu (bez toho glutamátového švajnerajnu)
- 1 vrchovatá PL hladké mouky
- vřelá voda na podlití
Postup Divočáček na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme, ale né jako Bydžovská v komedii, kdy otočila celý pekáč:-))
V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka. Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 PL mouky a vmícháme do šťávy.
Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany.
Podávala jsem s kuskusem, připraveným dle návodu na krabici. Jen jsem do něj přidala usekanou jarní cibulku a pažitku.