Cuketový gratin

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 střední cuketa
500 g mletého masa
sůl
pepř
tymián
bazalka
2 vejce
1 cibule
2-3 stroužky česneku
olivový olej
1 konzerva sterilovaných rajčat nebo odpovídající množství čerstvých
300 g rýže
120 g Mozzarelly
100 g Eidamu
kostka masoxu
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme vypotit, cca 15 minut.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme dvě vejce, přidáme lžíci až dvě strouhanky. Cuketové plátky osušíme, na každý dáme váleček mletého masa a zabalíme do roládky, kterou spíchneme párátkem.

  3. Cibuli a česnek nasekáme na drobno a v kastrůlku orestujeme na oleji. Rajčata i s nálevem nebo čerstvá pokrájená přidáme k cibuli, přilijeme 350 ml vody, ve které jsme rozdrobili masox, propláchnutou rýži, osolíme a přivedeme k varu. Poté ihned přendáme do pekáčku, zatlačíme do ní roládky, poklademe plátky mozzarelly, eidam rozprostřeme kolem dokola na rýži, posypeme lístky tymiánu, opepříme a zapečeme v troubě. Nejprve přikryté alobalem pečeme 30 minut a na 10 minut odkryjeme, aby vše zezlátlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!