Cuketový gratin
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 střední cuketa
- 500 g mletého masa
- sůl
- pepř
- tymián
- bazalka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- 1 konzerva sterilovaných rajčat nebo odpovídající množství čerstvých
- 300 g rýže
- 120 g Mozzarelly
- 100 g Eidamu
- kostka masoxu
- strouhanka
Postup Cuketový gratin
Postup přípravy receptu
-
Cuketu si nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme vypotit, cca 15 minut.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme dvě vejce, přidáme lžíci až dvě strouhanky. Cuketové plátky osušíme, na každý dáme váleček mletého masa a zabalíme do roládky, kterou spíchneme párátkem.
Cibuli a česnek nasekáme na drobno a v kastrůlku orestujeme na oleji. Rajčata i s nálevem nebo čerstvá pokrájená přidáme k cibuli, přilijeme 350 ml vody, ve které jsme rozdrobili masox, propláchnutou rýži, osolíme a přivedeme k varu. Poté ihned přendáme do pekáčku, zatlačíme do ní roládky, poklademe plátky mozzarelly, eidam rozprostřeme kolem dokola na rýži, posypeme lístky tymiánu, opepříme a zapečeme v troubě. Nejprve přikryté alobalem pečeme 30 minut a na 10 minut odkryjeme, aby vše zezlátlo.