Cuketové zelí dušené II.

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 větší přerostlejší cuketa
1 větší jablko
1 větší cibule
100 g slaniny -použila jsem gazdovskou
1 PL oleje
2 KL celého kmínu
2 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl
cukr
ocet
trochu mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme.

  2. Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.

  3. Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej dáme kmín, cibuli společně se slaninou a necháme osmahnout do světležluté barvy.

  4. Přidáme nevymačkanou cuketu s jablkem, osolíme, přidáme ocet, zázvor, promícháme a za občasného zamíchání necháme cca 6-10minut odpařit tekutinu.

  5. Dle své chuti dochutíme cukrem, solí, octem, kdo má rád, může trochu opepřit, vypneme sporák a můžeme podávat. Tato velice chutná příloha se hodí k různě upraveným masům, nebo plněným bramborovým knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!