Cuketové zelí dušené II.
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 větší přerostlejší cuketa
- 1 větší jablko
- 1 větší cibule
- 100 g slaniny -použila jsem gazdovskou
- 1 PL oleje
- 2 KL celého kmínu
- 2 PL nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
- cukr
- ocet
- trochu mletého pepře
Postup Cuketové zelí dušené II.
Postup přípravy receptu
-
Cuketu, jablko, zázvor a cibuli oloupeme.
Zázvor nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Z cukety a jablka odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Cibuli si nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky.
Do hlubšího hrnce na rozehřátý olej dáme kmín, cibuli společně se slaninou a necháme osmahnout do světležluté barvy.
Přidáme nevymačkanou cuketu s jablkem, osolíme, přidáme ocet, zázvor, promícháme a za občasného zamíchání necháme cca 6-10minut odpařit tekutinu.
Dle své chuti dochutíme cukrem, solí, octem, kdo má rád, může trochu opepřit, vypneme sporák a můžeme podávat. Tato velice chutná příloha se hodí k různě upraveným masům, nebo plněným bramborovým knedlíkům.