Cuketové špagety s rajčatovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Špagety:
1 cuketa
Kešu parmazán:
1/2 šálku kešu
1-2 lžíce olivového oleje
4 lžíce lahůdkového droždí
Omáčka:
1 šálek sušených rajčat - namočených
2 střední rajčata
1/2 lžíce sladidla (nebo 2-3 datle)
1-2 lžičky provensálského koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme špagety z cukety (můžou být klidně i z mrkve nebo okurky). Pokud nemáte speciální spiralizér, můžete cuketu oškrabat struhadlem na brambory - tímto způsobem jsou ale chutnější špagety z mrkve. Cuketa pak lepí a pokrm nevypadá tak pěkně.

  2. Vyrobíme parmazán. Jednoduše rozmixujeme suché kešu na malé kousky a vlijeme olivový olej. Pořádně promícháme a přidáme lahůdkové droždí (kořenící směs, kterou koupíte ve zdravé výživě - chutná jako pečený sýr).

  3. Na omáčku vše rozmixujeme a přidáváme vodu do požadované hustoty.

  4. Pak promícháme s cuketami, posypeme parmazánem a vychutnáváme!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!