Čokoládový pohár s mascarpone
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 ml smetany
- 250 g mascarpone
- 0,5-1 balení vanilkové cukru (podle chuti)
- 100 g hořké čokolády (čokoládové hobliny)
Postup Čokoládový pohár s mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout.
Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku.
Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku.
Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů.
Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku.
Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému.
Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.
Povrch poháru můžeme dozdobit podle chuti a nálady např: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, dát šlehačku,ovoce, oplatky atd.