Čokoládový dort Pavlova
Recepty, DortySuroviny
- 6 vaječných bílků
- 300 g cukru krystal
- 1 lžička balsamica
- 5 lžic kakaa
- 60 g hořké čokolády alespoň 70%
- Na ozdobení:
- 1-2 kelímky smetany ke šlehání
- 300 g malin
Postup Čokoládový dort Pavlova
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme sníh a pomalu po malých dávkách přidáváme cukr. Přidáme balsamico, díky tomu se vytvoří tvrdá krusta a vevnitř přitom dort zůstane měkký.
Přidáme prosypané kakao. Nastrouháme čokoládu a kousky vmícháme do sněhu. Hmotu dáme buď do dortové formy (24 cm) a nebo navršíme na plech.
Troubu si předehřejeme na 180°C, vložíme dort a hned potom stáhneme na 150°C a pečeme 1 hodinu a 15 minut.
Vychladlý dort naplníme ušlehanou šlehačkou a ozdobíme malinami. Můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami.