Čokoládovo - třešňový tunel
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 5 vajec
- 5 pl cukru
- 5 pl polohrubé mouky
- 1-2 pl kakaa
- Na krém:
- 200 g másla
- 1 vanilkový pudink
- 300 ml mléka
- 4 pl cukru
- 100 g čokolády
- třešně
- třešňová marmeláda
Postup Čokoládovo - třešňový tunel
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si upečeme těsto. Vejce s cukrem vyšleháme, šleháme dlouho, nejméně 10 minut, do pěny. Kakao vmícháme do mouky. Mouku s kakaem ručně vmícháváme do vyšlehaných vajec s cukrem. Pomalu aby nám pěna neklesla.
Těsto vlejeme na plech vyložený pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 200°C, ihned po vložení zmírníme na 180°C a pečeme cca 20 minut.
Necháme na plechu vychladnout.
Na krém si z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, necháme za občasného míchání vychladit.
Máslo šleháme 5 minut, pak přidáváme a postupně zašleháváme studený pudink.
Čokoládu nastrouháme na hrubo ručně vmícháme do krému, trochu si necháme na ozdobu.
Vychladlé upečené těsto nakrájíme podle hřbetu a hřbet jím vyložíme, potřeme marmeládou a ze 2/3 naplníme krémem.
Doprostřed krému naskládáme a do krému zatlačíme vypeckované třešně.
Přetřeme krémem a přiklopíme korpusem, dovnitř natřeným marmeládou.
Dáme ztuhnout do lednice. Vyklopíme, potřeme krémem a posypeme čokoládou.