Čokoládová bábovka s arašídovým máslem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na náplň:
- 2/3 hrnku arašídového másla
- 1/2 hrnku tučného tvarohu
- 1 polévková lžíce másla (změklého)
- 3 vejce (žloutky)
- 1 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/3 hrnku krupicového cukru
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- Na bábovku:
- 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 3/4 hrnku holandského kakaa
- 3/4 hrnku vařící vody
- 90 g hořké čokolády (nakrájené na malé kousky)
- 3/4 hrnku zakysané smetany
- 170 g másla (změklého)
- 1 a 2/3 hrnku hnědého cukru
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup Čokoládová bábovka s arašídovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180°C.
Na náplň: V míse utřeme dohladka arašídové máslo, tvaroh a máslo. Přidáme žloutky, jeden po druhém, vanilkový extrakt, postupně cukr a mouku a pořádně promícháme. Náplň dáme do malého igelitového sáčku, jehož jeden roh prostřihneme a uděláme asi 1 cm otvor. Uložíme do lednice.
Na bábovku: Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.
V další míse rozpustíme kakao ve vařící vodě, přidáme čokoládu a promícháme dohladka. Přidáme kysanou smetanu. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem do pěny. Vmícháme vejce, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Střídavě přidáváme suché přísady a kakaovou směs tak, abychom začínali a končili moukou. Po každém přidání vše řádně promícháme.
Vymažeme formu na bábovku a lehce vysypeme moukou. Na dno formy nalijeme méně než polovinu připraveného těsta. Na těsto vymačkáme dokola arašídovou náplň. Na náplň nalijeme zbytek těsta. Pečeme asi 50 - 60 minut, resp. dokud párátko nebo špejle není po vyndání suchá. Před krájením necháme úplně vychladnout.