Čokoládová bábovka s arašídovým máslem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na náplň:
2/3 hrnku arašídového másla
1/2 hrnku tučného tvarohu
1 polévková lžíce másla (změklého)
3 vejce (žloutky)
1 čajové lžičky vanilkového extraktu
1/3 hrnku krupicového cukru
2 polévkové lžíce hladké mouky
Na bábovku:
1 a 3/4 hrnku hladké mouky
1/2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky soli
3/4 hrnku holandského kakaa
3/4 hrnku vařící vody
90 g hořké čokolády (nakrájené na malé kousky)
3/4 hrnku zakysané smetany
170 g másla (změklého)
1 a 2/3 hrnku hnědého cukru
2 vejce
2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180°C.

  2. Na náplň: V míse utřeme dohladka arašídové máslo, tvaroh a máslo. Přidáme žloutky, jeden po druhém, vanilkový extrakt, postupně cukr a mouku a pořádně promícháme. Náplň dáme do malého igelitového sáčku, jehož jeden roh prostřihneme a uděláme asi 1 cm otvor. Uložíme do lednice.

  3. Na bábovku: Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.

  4. V další míse rozpustíme kakao ve vařící vodě, přidáme čokoládu a promícháme dohladka. Přidáme kysanou smetanu. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem do pěny. Vmícháme vejce, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Střídavě přidáváme suché přísady a kakaovou směs tak, abychom začínali a končili moukou. Po každém přidání vše řádně promícháme.

  5. Vymažeme formu na bábovku a lehce vysypeme moukou. Na dno formy nalijeme méně než polovinu připraveného těsta. Na těsto vymačkáme dokola arašídovou náplň. Na náplň nalijeme zbytek těsta. Pečeme asi 50 - 60 minut, resp. dokud párátko nebo špejle není po vyndání suchá. Před krájením necháme úplně vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!