Čočkový salát s vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g zelené čočky
1 červená cibule
50-80 g anglické slaniny
2 lžíce nakládané sladkokyselé kapie
kousek pórku
1 bobkový list
Zálivka:
3-4 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octu nebo balsamika
1 lžička dijonské hořčice
špetka cukru
sůl
pepř
vařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou čočku dáme vařit s bobkovým listem. Vaříme cca 15-20 minut do měkka, ale aby se nerozvařila. Uvařenou čočku propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.

  2. Slaninu nakrájíme a opečeme dokřupava. Cibuli, pórek a kapii nakrájíme na menší kousky. Zálivku připravíme smícháním všech surovin a dochutíme.

  3. Studenou čočku smícháme s cibulí, slaninou, pórkem a kapií. Spojíme se zálivkou a necháme vychladit a propojit chutě. Podáváme s vejcem vařeným na tvrdo nebo na hniličku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!