Citronovo-pomerančový koncentrát na výrobu džusu

Recepty, Nápoje

Suroviny

4 citrony
2 pomeranče
1 kg cukru krupice
50 g kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí ovoce. Rozvařenou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a ještě jednou promixujeme.

  2. Vzniklé směsi by mělo být asi 2 litry. Po vychladnutí nalijeme do PET - láhve a uložíme do lednice.

  3. Tento koncentrát by vystačil na smíchání s 10-ti litry vody. Před podáváním nalijeme koncentrát do sklenic a dolijeme podle chuti vodou a rozmícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!