Císařské řízky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky uzené krkovice
- (popřípadě plece)
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Na těstíčko:
- 1 vajíčko
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička francouzské hořčice
- (popřípadě kremžské hořčice)
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Císařské řízky
Postup přípravy receptu
-
Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet. Pak obalíme ve vajíčku ušlehaném s hořčicí a moukou a ve strouhance.
Smažíme na mírném ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší, cibulkovými brambory, popřípadě s bramborovým salátem podle vlastního výběru.