Čína se zázvorem a medem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsíček
- 200 g pórku
- 150 g červené papriky
- 100 ml oleje
- 2 lžíce oleje
- 50 ml sladké sojové omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky klasik
- Na marinádu:
- 2 lžičky zázvoru
- 2 lžičky koření sečuánská pánev
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce solamylu
- 1 vejce
- 300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu
- 1 lžička zázvoru
- 1 lžička medu
Postup Čína se zázvorem a medem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem.
Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme).
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.
Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme.
Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme.
Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat. Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky.