Cibulová marmeláda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg červené cibule na proužky
4 stroužky česneku na plátky
4 lžíce olivového oleje
140 g hnědého cukru (kdo má rád, může dát místo toho med)
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být)
300 ml červeného vína
200 ml červeného vinného octa
špetka soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a česnek.

  2. Přidáme nasekaný tymián, sůl, pepř, cukr (med) a promícháme.

  3. Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.

  4. Přilijeme víno a ocet (případně chilli) a na prudším ohni vaříme asi 25 minut.

  5. Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne (barvou připomíná červené zelí).

  6. Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!