Cibulová marmeláda
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg červené cibule na proužky
- 4 stroužky česneku na plátky
- 4 lžíce olivového oleje
- 140 g hnědého cukru (kdo má rád, může dát místo toho med)
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být)
- 300 ml červeného vína
- 200 ml červeného vinného octa
- špetka soli
- pepř
Postup Cibulová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli a česnek.
Přidáme nasekaný tymián, sůl, pepř, cukr (med) a promícháme.
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.
Přilijeme víno a ocet (případně chilli) a na prudším ohni vaříme asi 25 minut.
Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne (barvou připomíná červené zelí).
Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.