Cibuláčky s bramborovým salátem od babičky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Na cibuláky:
500 g vepřové krkovice
1 větší cibule
100 g šunkového salámu (nemusí být)
sůl
pepř
plnotučná hořčice
mouka
vejce
strouhanka (na obalení)
Baramborový salát:
1 kg brambor
1 cibule
3 kpolévková lžíce plnotučné hořčice
1 malý bílý jogurt
1 malá majolka
1 sklenička zeleniny na salát (např. moravanka)
3 vejce
1 lžička soli
1 lžička pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cibuláky: Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme a z jedné strany pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky, na kolečka nakrájenou cibuli a přehneme jako kapsu. Obalíme v trojobalu, na pánvi osmahneme, aby se zatáhla strouhanka.

  2. Dáme do pekáčku, na každý řízek dáme kousíček másla a dáme péct do trouby zakryté na 200°C na cca 30 minut, dokud maso nezměkne. Můžeme posledních 5 minut péct odkryté, aby strouhanka byla křupavá.

  3. Salát: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Protlačíme přes kolečko na saláty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salátovou zeleninu i s trochou nálevu, přes kolečko protlačená natvrdo vařená vejce, majolku, hořčici, bílý jogurt, sůl, pepř a důkladně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!