Cibuláčky s bramborovým salátem od babičky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Na cibuláky:
- 500 g vepřové krkovice
- 1 větší cibule
- 100 g šunkového salámu (nemusí být)
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- mouka
- vejce
- strouhanka (na obalení)
- Baramborový salát:
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 3 kpolévková lžíce plnotučné hořčice
- 1 malý bílý jogurt
- 1 malá majolka
- 1 sklenička zeleniny na salát (např. moravanka)
- 3 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup Cibuláčky s bramborovým salátem od babičky
Postup přípravy receptu
-
Cibuláky: Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme, okořeníme a z jedné strany pomažeme hořčicí, položíme plátek šunky, na kolečka nakrájenou cibuli a přehneme jako kapsu. Obalíme v trojobalu, na pánvi osmahneme, aby se zatáhla strouhanka.
Dáme do pekáčku, na každý řízek dáme kousíček másla a dáme péct do trouby zakryté na 200°C na cca 30 minut, dokud maso nezměkne. Můžeme posledních 5 minut péct odkryté, aby strouhanka byla křupavá.
Salát: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Protlačíme přes kolečko na saláty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, salátovou zeleninu i s trochou nálevu, přes kolečko protlačená natvrdo vařená vejce, majolku, hořčici, bílý jogurt, sůl, pepř a důkladně promícháme.