Cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 vetší cibule
- zeleninový bujón (úměrně množství vody)
- 1 domácí klobáska
- strouhaný sýr
- toustovy chléb
- máslo (olej)
Postup Cibulačka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci dáme vařit vodu s bujónem, nadrobno nakrájenou klobáskou a jednou cibulí.
Na pánvičce rozehřejeme máslo (olej) a osmahneme zbytek nadrobno nasekané cibulky.
Dozlatova opraženou cibulku přidáme do vroucího vývaru, necháme ještě společně chvíli povařit.
Před podáváním vyjmeme velký kus cibule (nebo kdo má rád a je zvyklý, nemusí samozřejmě:)).
Na dno talíře nasypeme strouhaný sýr, ihned zalijeme horkou polévkou a promícháme.
Navrch klademe opečený toustový chléb.