Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 větší cibule
- 4-5 velkých brambor
- lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička mleté papriky
- cca 750 ml masového vývaru
- mléko dle potřeby
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- vařená vejce k podávání
Postup Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.
Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.
Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.
Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.