Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 větší cibule
4-5 velkých brambor
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
lžička mleté papriky
cca 750 ml masového vývaru
mléko dle potřeby
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
vařená vejce k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.

  2. Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.

  3. Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.

  4. Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!