Chřestové polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 PL másla
1 mladá cibulka na kolečka pokrájená
1,5 l kuřecího vývaru
300 g chřestu
250 ml zakysané smetany
sůl
mletý bílý pepř
50 g hladké mouky
muškát
100 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem.

  2. Do vařícícho vývaru vložimě oloupaný chřest a povaříme asi 8-10 minut.

  3. Poté chřest vyjmeme a zchladíme. Odříznuté špičky osložíme na stranu na ozdobu polévky.

  4. Zbylé části chřestu vložíme s trochou vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladké konzistence a pak nalijeme zpět do polévky a ještě zahustíme troškou hladké mouky a povaříme pár minutek.

  5. Hotovou polévku ochutíme solím bílým pepřem, a špetkou muškátového koření. Podáváme se lžící zakysané smetany a špičkami chřestu. Můžeme také vsypat tence pokrájenou slaninku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!