Chřestové polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 PL másla
- 1 mladá cibulka na kolečka pokrájená
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 300 g chřestu
- 250 ml zakysané smetany
- sůl
- mletý bílý pepř
- 50 g hladké mouky
- muškát
- 100 g slaniny
Postup Chřestové polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem.
Do vařícícho vývaru vložimě oloupaný chřest a povaříme asi 8-10 minut.
Poté chřest vyjmeme a zchladíme. Odříznuté špičky osložíme na stranu na ozdobu polévky.
Zbylé části chřestu vložíme s trochou vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladké konzistence a pak nalijeme zpět do polévky a ještě zahustíme troškou hladké mouky a povaříme pár minutek.
Hotovou polévku ochutíme solím bílým pepřem, a špetkou muškátového koření. Podáváme se lžící zakysané smetany a špičkami chřestu. Můžeme také vsypat tence pokrájenou slaninku.