Chřest /hromový kořen/
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- chřest
- sůl
- voda (k vaření chřestu)
- omáčky: (dle chuti ve kterých chřestík máčíme):
- tatarka
- mexická salsa
- česneková omáčka
- holandská omáčka
Postup Chřest /hromový kořen/
Postup přípravy receptu
-
Koupený bílý chřest opláchnu, necháme okapat a oloupeme škrabkou na brambory, hlavičky netřeba loupat. Zelený vůbec neloupeme.
Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to pro lepší manipulaci/, vložíme do vroucí osolené vody, já přidávám bílý pepř, lze použít i citron na ochucení vody.
Vaříme zvolna dle potřeby, tenký cca 7, silnější až 14 min.
Hodně křehký zavařím cca 5 min, a dovařuji na páře.
Využijeme času a nachystáme si omáčky k dochucení, pro dietáře - do jogurtu přidám lžíci majolky a dochutím podobně jako tatarku. Pro ostatní holandská omáčka, česneková, salsa, nebo plechovka rajských - umixovat s nivou a česnekem. Fantazii a chuti lze vyhovět.
Hotový chřest přemístíme na talíře, v miskách nebo šálcích připravené omáčky už máme na stole a můžeme se pustit do jídla. příloha je možná, brambory, mrkev nebo pečivo...