Chleba podle Romana Vaňka
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 600 g pšeničné hladké mouky
- 400 g žitné mouky
- 25 ml octa
- 25 g soli
- 30 g čerstvého droždí
- 5 g kmínu
- 700 ml vlažné vody
- žitná mouka na vysypání ošatky
Postup Chleba podle Romana Vaňka
Postup přípravy receptu
-
Vše jsem dala do pekárny a zapnula jsem program těsto, cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky, kde kynulo cca 50 min.
Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté trouby na 250°C, po 3 minutách jsem otevřela troubu, aby přebytečná pára unikla a dále jsem pekla 1 hodinu na 180°C.