Chleba podle Romana Vaňka

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

600 g pšeničné hladké mouky
400 g žitné mouky
25 ml octa
25 g soli
30 g čerstvého droždí
5 g kmínu
700 ml vlažné vody
žitná mouka na vysypání ošatky

Postup přípravy receptu

  1. Vše jsem dala do pekárny a zapnula jsem program těsto, cca po hodině jsem těsto z pekárny vyndala (ještě to tam mělo být půl hodiny) a přendala ho do ošatky, kde kynulo cca 50 min.

  2. Pak jsem těsto vyklopila na plech(pečící papír) a dala do zapařené a vyhřáté trouby na 250°C, po 3 minutách jsem otevřela troubu, aby přebytečná pára unikla a dále jsem pekla 1 hodinu na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!